Sandviken tre minutter unna sesongens første trepoenger

Tradisjonen tro vartet Sandviken og Mathopens J17 opp med både underholdning og mange mål da lagene møttes til dyst på Stemmen i går. Lagene gav seg ikke før det stod 4-4 i protokollen.

Sandviken og Mathopen/Vadmyra knivet i toppen av 2. divisjon J17 i fjor og stod for to svært underholdende kamper da, kamper Sandviken gikk seirende ut av ved begge anledninger med henholdsvis 5-3 på Stemmemyren og 5-4 i Alvøen. Det var derfor gode grunner til å håpe på et nytt målkalas denne torsdagskvelden, selv om begge lagene har funnet 2. divisjonstilværelsen noe tøffere denne sesongen.

Sandvikens sesongstart har vært alt annet enn oppløftende, men den siste timen på Stord forrige uke indikerte at ting var på gang, og det skulle ikke ta mer enn 7 minutter før hjemmelaget tok ledelsen mot gjestene fra Bergen Vest. Sanne Skaar, Sandvikens beste spiller denne kvelden, forfulgte et presist gjennomspill fra Una Sloan og plasserte ballen utagbart i keepers venstre hjørne. Skaar har virkelig funnet formen, og har nå scoret i tre kamper på rad, inkludert begge målene i J19s 2-1-seier mot Varegg for noen uker siden.

Mathopen reiste seg etter en svak start og tok gradvis over spillet, anført av Sandvikens U-lagshospitant Juni Hordvik på midtbanen. Det var derfor ikke ufortjent at utlikningen kom etter 28. minutter, men nok en gang må vi sette spørsmålstegn ved Sandvikens evne til å forsvare seg på defensive dødballer. En feilvendt Mathopen-spiller fikk snu seg upresset inne i Sandvikens straffefelt og lempe ballen over Julianne Osa og i mål. Mathopen/Vadmyra er et fysisk robust lag, i snitt 9 måneder eldre enn Sandviken-jentene, og var konstant farlige på hjørnespark. Det skulle ikke gå mer enn fire minutter etter utlikningen før gjestene var i ledelsen. Hordvik fikk fritt spillerom på 20 meter og sendte av gårde en suser i vinkelen, utagbar for Sandvikens dyktige målvakt Julianne Osa. Sandviken lot seg imidlertid ikke knekke, gikk umiddelbart til motangrep og Skaar, som terroriserte Mathopen-forsvaret i samfulle 80 minutter, sendte Sandviken a jour igjen med en scoring som var omtrent identisk med åpningsmålet, denne gangen frispilt av Tora Lotsberg, for anledningen omskolert til sentral midtbanespiller i Elise Øvrebøs skadefravær (med kaptein Frida Kvalheim som midtstoppervikar). Sandviken avsluttet omgangen i en 4-5-1-formasjon og hadde gradvis bedre kontroll på kampbildet etter en periode midtveis i omgangen der laget, oppstilt i utgangsformasjonen 4-4-2, ble fullstendig overløpt på midtbanen.

Andre omgang åpnet forrykende, med godt Sandviken-spill. Det var derfor noe mot spillets gang da Hordvik sendte Mathopen i føringen igjen med nok en suser i vinkelen fra langt hold. Osa, som sist, sjanseløs, og Sandviken nok en gang straffet for slurv i presset foran egen 16-meter. Sandviken-jentenes lagmoral er imidlertid, som før nevnt, i en egen klasse i denne divisjonen, og man lot seg ikke affisere av dette tilbakeslaget. Bare to minutter etter Mathopens ledermål, var Ingri Østensen sist på ballen etter litt klabb og babb etter en Sandviken-corner, og nå været hjemmefansen på Stemmemyren poeng. Mathopen stod svært offensivt gjennom hele denne kampen og blottla store rom, som Sanne Skaar utnyttet gang på gang. Som enslig spiss i 4-5-1 bandt hun opp to-tre Mathopen-forsvarere, aller best illustrert ved forarbeidet til 4-3 etter en times spill, da hun dro seg løs opptil flere ganger fra et kobbel av forsvarsspillere, som til slutt så seg nødt til å legge henne i bakken innenfor 16-meter. Korrekt idømt atraffe til Sandviken av kampens gode dommer, Nymarks
Raouf Gaddour, og opp steppet jubilanten Tora Lotsberg, en av banens yngste spillere, som kronet 15-årsdagen sin med et velplassert og iskaldt eksekvert skudd i keepers høyre hjørne. 4-3 og snuoperasjonen komplett!

De siste 20 minuttene ble en stillingskrig, der Sandviken stod godt imot gjestenes trykk. 3 minutter før slutt fikk imidlertid Mathopen det som vel må kunne karakteriseres som et fortjent utlikningsmål, om enn på en noe bisarr måte. Et skudd som i realiteten var et realt sleivspark, ble i stedet en glitrende gjennombruddspasning på bakerste stolpe, der Mathopen-spisen holdt hodet kaldt og sendte ballen tilbake inn i feltet der en umarkert medspiller bare kunne bredside ballen forbi Osa. Oppildnet av utlikningsmålet, sendte Mathopen alle jenter i angrep for et seiersmål, og var nære ved å lykkes i det 80. minutt, da en markkryper strøk lengste stolpe til et lettelsens sukk fra Sandviken-benken.

KAMPFAKTA:
Sandviken-Mathopen/Vadmyra 4-4 (2-2) - Stemmemyren, 18. mai 2017 (20:00)
1-0 (7.) Sanne Skaar (Una Sloan)
1-1 (28.)
1-2 (32.)
2-2 (33.) Sanne Skaar (Tora Lotsberg)
2-3 (50.)
3-3 (52.) Ingri Østensen
4-3 (60.) Tora Lotsberg (str.) (Sanne Skaar)
4-4 (77.)

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift