Sandviken tilbake på vinnersporet

Sandvikens herrer demonterte forrige fredag et ungt Nest Sotra-lag hjemme på Stemmemyren og stoppet ikke før det stod 8-0 i målprotokollen. Jan Reidar Rasmussen oppsummerer sesongens første seier.

Det hersker nesten alltid en spenning når de beste klubbene i kretsen stiller med 2.laget; er dette en heltent gjeng som vil vise treneren at de er klar for A-laget eller er det et typisk rekruttlag som har en vei å gå. Denne gangen stilte Sotra klubben med et ganske ungt lag. Det var bare sønnen til Sandvikens tidligere midtbanekjempe Egil Olsen, kapteinen Øyvind Neset Olsen, som trakk snittalderen en smule opp hos gjestene.

Sandviken startet kampen med å vise det initiativet og dermed den duellkraften som er helt nødvendig for å vinne kampen. Hele laget var med i oppbyggingen av angrepene Hele banebredden ble benyttet og offensive backer kom stadig til innlegg. Laget fra Skålevik kom aldri i gang med eget spill. Etter 19 minutter snapper Erik Raknes Forthun ballen fra en uoppmerksom midtstopper og åpner scoringsballet. Før pause øker samme Erik til 2 ? 0 etter at spillende trener Magne H. Nilsen har nådd hodesterke Bjørnar Aastvedt med et frispark. Kapteinen finner kveldens goalgetter på bakre stolpe og dermed en grei nok ledelse til sidebytte.

Og så skulle Raknes sørge for at det raknet for Nest Sotra. Hat-tricket er en realitet når han møter et hardt innlegg fra Fredrik Tangen, 3 -0. Bare minutter senere får den offensive backen supertreff fra 30 meter og stillingen er 4 ? 0 med over en halv time igjen å spille. Det skulle imidlertid vare helt til 10 minutter før kampslutt før det raknet helt for gjestene. I løpet av 2 minutter er lyntoget Adrian Lines på farten og scoret 2 ganger. Stormløpet ender opp med at Lasse Fredheim får et innlegg rett på foten og dermed 7 ? 0. For sikkerhets skyld rundes det hele av med Claus Simonsen Lehland i kampens siste minutt finner hodesterke Martin Roska med et strøkent hjørnespark, og dermed hadde strilene 0 ? 8 i kofferten på tilbaketuren over Sotrabroen.

Dagens spiller ble Erik Raknes Forthun, som var på rett sted når innleggene kom. Samlet sett kan spillet i boksen bli tøffere, men kampens beholdning er offensive backer, utrettelig innsats fra ungguttene Ulrik Kvalheim og Karsten Østerbø og hele 5 målscorere. Nå står utekamper mot Loddefjord, torsdag 1.juni og lørdag 10.juni mot Sund for tur. Siste hjemmekamp på gamle Stemmemyren har Vadmyra som motstander, søndag 18.juni. Vårsesongen rundes av i fagre Hardanger hvor Odda er motstander lørdag 24.juni.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift