Sandviken J17 avsluttet vårsesongen med stil

Etter en kort og litt trøblete vårsesong, som startet med tre strake tap, slo Sandvikens J17 voldsomt tilbake og kronet en oppløftende juni måned med 11-2 seier på Finamyren mot Ask 2/Erdal i siste seriekamp før sommerferien.

Sloan/Øvrebø måtte lete med lys og lupe etter spillere til denne kampen, som ble spilt i en travel uke for mange. Spillerlogistikk er breddefotballens svøpe, men 16:45 tirsdag ettermiddag var likefullt 12 motiverte Sandviken-jenter klare for avreise til Askøy nord. Utgangspunktet for oppgjøret var greit. Sandviken, sist på tabellen før kampen, måtte slå Askøylaget for å unngå sisteplassen i avdelingen. Samtidig, på Nymarksbanen, utkjempet Nymark og Loddefjord en parallell nedrykksfinale. Det var altså fire lag som stod i fare for å rykke ned til 3. divisjon, og Sandviken hadde de dårligste kortene for hånden, 2 poeng bak Nymark og Loddefjord og 3 poeng bak motstander Ask før kampene sparket i gang.

De tre siste oppgjørene mellom disse lagene (Ask 2 - Sandviken 1 4-0 (16.04.2016), Sandviken 1 - Ask 2 3-2 (06.10.2016), Sandviken - Ask 1-0 (Lerøy Cup 26.03.2017)), indikerte et jevnt og spennende oppgjør, men et Sandviken-lag forsterket med Maren Sunde Leirvåg fra U-laget, raste ut fra startblokkene og punkterte kampen effektivt det første kvarteret. Tora Lotsberg startet ballet etter fem minutter med en nydelig suser i vinkelen fra 20 meter etter en fin pasning fra Sanne Skaar. Fire minutter senere var rollene byttet om med Lotsberg i servitørrollen og Skaar som iskald eksekutør fra 8 meters hold. 2-0 til Sandviken og lagleder Anne Nævdal som et eneste stort (men lykkelig) spørsmålstegn på siden. Sandviken slapp hjemmelaget lite til i åpningen, og etter bare 14 minutter økte Lotsberg til 3-0 på et hodestøt etter hjørnespark fra kaptein Frida Kvalheim, Kvalheims femte målgivende dødball denne sesongen. Lotsberg fullførte hat-tricket sitt to minutter senere i kampens 16. minutt og trener Eirik Sloan for første gang denne våren observert på sidelinjen med hvilepuls!

Sandviken slapp ikke foten fra gasspedalen etter denne forrykende åpningen, og midtveis i omgangen var det duket for Maren Sunde Leirvåg-show. Først en resolutt avslutning inne i sekstenmeter, dernest et formidabelt soloraid som etterlot seg et halvt dusin Ask-spillere i kjølvannet, til stor begeistring for de tilreisende Sandviken-tilhengerne på Finamyrens sjarmerende overbygde sittetribune. Sandviken gikk til pause med 7-0 etter at Lotsberg satte sin fjerde for dagen etter et fremspill fra stopper Arielle Moe i det 39. minutt.

Lite å utsette på førsteomgangen, sett med Sandviken-øyne, og andre omgang startet i samme stil. Bare to minutter etter at kampens svært dyktige dommer, Askøy FKs Lars Tungesvik Leirvåg, blåste i gang spillet igjen, satte Tora Lotsberg sitt femte for dagen, nok en gang etter et gjennomspill fra Moe. Fire minutter senere stod det 9-0 etter at Kvalheim prikket inn sin sjette målgivende for sesongen, nok en gang et hjørnespark som Sanne Skaar effektivt fluktet i mål fra kloss hold. I det 49. minutt var det duket for 10-0, nok en gang ved Lotsberg, fint frispilt av J15-hospitant Vida Terserus, som gjorde en solid J17-debut her.

Hjemmelaget skal ha ros for å ikke gi opp og gikk faktisk seirende ut av den siste halvtimen på Finamyren. Reduseringen til 1-10 var en perle av en scoring etter en fin opprulling på høyresiden etterfulgt av et perfekt innlegg som ble videreekspedert på hel volley knallhardt i mål, helt utagbart for Julianne Osa i Sandviken-buret. Ti minutter senere var vertene på farten igjen, denne gangen ved lagets dyktige høyrekant og nok en gang var Osa sjanseløs. Sandviken slo tilbake seks minutter før slutt og fastsatte resultatet til 11-2, da et Maren Leirvåg-frispark fra 25 meter skiftet retning i muren og trillet forbi en utspilt Ask-målvakt. På Nymarksbanen endte det med 2-1-seier til hjemmelaget mot Loddefjord, hvilket innebærer at Loddefjord endte opp med sisteplass i en avdeling som, med unntak av Eikelandsfjordens dominans, har vært sportslig god og jevn, Sandvikens kalasseier på Askøy til tross.

KAMPFAKTA:
Ask 2/Erdal - Sandviken 2-11 (0-7) - Finamyren, 20. juni 2017 (18:30)
0-1 (5.) Tora Lotsberg (Sanne Skaar)
0-2 (9.) Sanne Skaar (Tora Lotsberg)
0-3 (14.) Tora Lotsberg (Frida Kvalheim)
0-4 (16.) Tora Lotsberg
0-5 (22.) Maren Sunde Leirvåg
0-6 (33.) Maren Sunde Leirvåg
0-7 (39.) Tora Lotsberg (Arielle Moe)
0-8 (42.) Tora Lotsberg (Arielle Moe)
0-9 (46.) Sanne Skaar (Frida Kvalheim)
0-10 (49.) Tora Lotsberg (Vida Terserus)
1-10 (52.)
2-10 (63.)
2-11 (74.) Maren Sunde Leirvåg

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift