Etterlengtet hjemmedebut for Sandvikens J17

Nesten seks uker etter den offisielle åpningen av Nye Stemmemyren, fikk Sandvikens J17 endelig gjøre seg kjent med klubbens nye storstue. Treningskampen mot Lindås' J19-lag endte 3-0 til Sandviken-jentene.

Det er synd å si at kampene kommer tett som hagl i 2. divisjon avdeling 2 denne høsten. Med bare 7 lag i puljen, og sykkel-VM som "forstyrrende" element i kretsens sesongavvikling, var septemberkalenderen, kanskje sesongens beste fotballmåned, gapende tom også for våre jenter. Treningskampen mot Lindås sitt J19-lag var derfor kjærkommen kamptrening i en ufrivillig treukerspause. Lindås frister tilværelsen i 1. divisjon J19 denne høsten og har slått godt fra seg innledningsvis, med et forholdsvis ungt J19-lag (snittalder like i underkant av 17 år). Sandviken mønstret på sin side et lag bestående av 3 00-spillere, 5 01-spillere og 5 02-spillere, og klokket dermed inn på en snittalder på 16,08 år her, med andre ord et lag som mer eller mindre holder aldersklassen også i 2018!

Sandviken åpnet kampen på sedvanlig vis, det vil si forsøk på kultivert fotball langs bakken og opprullinger på kant. Lindås' solide sentrallinje lyktes imidlertid innledningsvis greit med å bryte opp hjemmelagets spill, og på kontringer var laget livsfarlig mot et Sandviken-forsvar som slet med linjen sin det første kvarteret. Kun en fenomenal Julianne Osa i Sandviken-buret forhindret både ett og to baklengsmål i denne fasen av kampen. Arielle Moe og Elise Løseth Øvrebø i Sandvikens midtforsvar fikk etter hvert orden på den defensive strukturen, og fra midtveis i omgangen og ut tilrev Sandviken-jentene seg et overtak. Det tok imidlertid en halv time før første scoring kom, men da på et tidspunkt hvor det like gjerne kunne ha stått 3-3. Både Osa og hennes målvaktkollega på Lindås vartet opp med stort keeperspill de første 30 minuttene, men sistnevnte lot seg til slutt lure av Sandviken-kaptein Frida Kvalheim, som banket inn 1-0 fra nesten død vinkel. Kvalheim hadde før dette lokket frem to glitrende redninger fra Lindås sin sisteskanse, men alle gode ting var altså tre denne kvelden!

Lindås responderte med sporadiske overganger på et etter hvert mer strukturert Sandviken-forsvar, men måtte plukke en ny ball ut av eget mål bare 4 minutter etter Kvalheims åpningstreffer. Sandviken-toppscorer, Tora Lotsberg, nettet sin 20. scoring for sesongen med en varemerkescoring etter å ha løpt seg fri fra Lindåsforsvaret og banket ballen i mål bak en sjanseløs keeper. Sandviken hadde på dette tidspunktet hele J15-rekken sin innpå, inkludert Caroline Skogen, som gjorde en kjempekamp i sin J17-debut.

I andre omgang festet Sandviken grepet ytterligere, med Valur Reykjavik-rekrutten Katla Gardarsdottir og Ida Marie Økland som spilldiktatorer på sentral midtbane. I sin andre kamp for Sandviken, utmerket Gardarsdottir seg med stoisk ro og presise pasningsføtter, en flott tilvekst for dette laget! Økland, med sedvanlig høy frekvens i beina og utrettelig innsats, defensivt og offensivt, likeså. Gardarsdottirs første målpoeng for klubben skulle komme bare 10 minutter ut i 2. omgang, da hun spilte Lotsberg fint fri utenfor 16-meter. Lar man Sandvikens toppscorer stå umarkert på dette holdet, blir man straffet hardt. Lindåsmålvakten fikk fingertuppene på skuddet, men kunne bare flukte suseren videre opp i eget kryss, og Lotsbergs 21. scoring i år. 21 mål på 22 kamper så langt denne sesongen lar seg absolutt høre for J15-spilleren fra Helleveien!

Med 3-0 sakket Sandviken noe av på tempoet, og de siste 20 minuttene var nok Lindås nærmere redusering enn Sandviken 4-0, men Osa var i det umulige hjørnet denne kvelden og viste at hun har tatt store steg denne sesongen. Fortsetter det slik, skal det bli vanskelig å score mål på radværingen i høst!

For Sandviken var dette en ypperlig gjennomkjøring mot et solid Lindås-lag, og Sloan/Øvrebø må si seg særlig fornøyd med J15-rekruttene som steppet inn i fraværet til Sunde, Skaar og Østensen. Julia Stang, som spilte sin femte kamp for J17 denne sesongen, var toneangivende i første omgang, mens debutant Skogen ikke så ut som om hun hadde gjort annet enn å spille på dette nivået. Spol frem til neste torsdag og tøff bortekamp mot Askøy SK i 2. divisjon avdeling 2!

KAMPFAKTA:
Sandviken J17 - Lindås J19 3-0 (2-0) - Stemmemyren stadion, 21. september 2017 (18:30)
1-0 Frida Kvalheim (30.)
2-0 Tora Lotsberg (34.)
3-0 Tora Lotsberg (50.) (Katla Gardarsdottir)

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift