ILSandviken

Informasjon

Informasjon

Første gang IL Sandviken startet opp med fotballcup for jenter var i 1978. Den gang deltok 12 lag i en og samme klasse, dameklassen. Alle kampene ble spilt på Stemmemyren grus, og finalen ble spilt mellom Sandviken og Lyngbø der Lyngbø vant 1-0. Finaledommer var Egil Flo fra Nykrohnborg.

Mye har skjedd siden 1978. De siste årene har antall påmeldte lag vært +/- 200, med rekord på 256 lag. Fra å spille alle kampene på en bane i løpet av en helg, bruker vi nå to helger og har tatt i bruk Liland 1 og 2 og Åstveit 1 og 2, i tillegg til de tre banene på Stemmemyren. De nye klassene 5`er og 7’er fotball har gjort at antall klasser har økt fra en til dagens 11 klasser i alderen 6-19 år. I 2017 hadde vi med Stjernelag, det var en stor suksess. Også på dommersiden har det vært stor utvikling. Vi er heldig som har en del klubbdommere i tillegg til de mange kretsdommerne som stiller opp år etter år. En dommer har vært med helt fra starten, Sigvald Taule. Vi er veldig takknemlig og imponert!  

Arrangørstaben i 1978 bestod av «jentefotballens far» vår kjære trener, Jan Reidar Rasmussen, i tillegg til noen foreldre. I dag er vi ca. 100 frivillige. Her jobber alle ildsjelene i klubben, i tillegg til spillere og foreldre på de ulike lagene. Et stort fellesskap skapes på tvers av gruppene og tilhørigheten til laget og klubben styrkes. I tillegg skaper Lerøy Sandviken Jentecup stort fellesskap blant de ca. 2.500 spillerne fra de ulike klubbene.  

Så kan en spørre seg, hva er det som gjør at vi holder på med Lerøy Sandviken Jentecup år etter år – hva er det som motiverer?

Mest av alt er vennskap, fellesskap og tilhørighet til laget og klubben. Og selvfølgelig fotballgleden og det å se at så mange jenter spiller fotball. Og når alt dette igjen resulterer i penger i kassen til klubben, ja da kan det ikke blir bedre.  

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift