Sandviken sikret avdelingsseieren!

Sandviken sikret seg avdelingsseieren i den ene av to 2. divisjonsavdelinger i J17-klassen etter en overbevisende forestilling på Myrdal stadion i går.

Utgangspunktet for Sandviken-jentene var at ett poeng totalt på de to siste kampene, mot henholdsvis Åsane 2 og Tertnes, ville være nok til å sikre avdelingsseieren og en ny sjanse til å ta 2. divisjonsmesterskapet, etter at Eikelandsfjorden og Bergen Nord ble for sterke i fjorårets sluttspill. Forventningene var derfor store da turen gikk til Myrdal stadion, som til vanlig huser OBOS-liga-oppgjørene til Åsane og 1. divisjonskampene til Åsane-damene. Ingenting å si på rammene, altså.

Sandviken stilte fulltallig tropp mot Åsane, med unntak av hovedtrener Eirik Sloan, utenlands for anledningen, som denne gangen måtte overlate roret til Rebekka Skaar og Ole-Petter Øvrebø. Åpningsminuttene bar preg av at Sandviken-jentene ikke har hatt mer enn en treningsøkt etter 2-1-seieren over Fri to uker i forveien. Pasningsspillet lugget og Åsane holdt godt stand. Det skulle imidlertid ikke ta mer enn ti minutter før serielederne fikk hull på byllen, og hvilket angrep! En av Sandvikens mest toneangivende spillere, Karoline Skjævestad, ble spilt fint fri på kanten og innlegget traff millimeterpresist på støvelen til Tora Lotsberg som banket ballen kontant i mål. Gøy å se at treningsrutinene omsettes i tellende resultat i kamp! Sandviken fortsatte å dominere oppgjøret, men måtte vente helt til det 25. minutt for å få den forløsende andrescoringen. Sanne Skaar, fint frispilt av Ida Marie Økland, løp gjennom Åsane-forsvaret og plasserte ballen til side for en utrusende målvakt. I løpet av denne timinuttersperioden puttet Sandviken på ytterligere tre mål, slik at laget kunne gå til pause med en komfortabel 5-0-ledelse.

2. omgang ble en ny oppvisning fra Sandviken-jentene, som ikke ga seg før det stod 10-1 i målprotokollen. Toppscorer Tora Lotsberg tegnet seg for hele seks scoringer i dette oppgjøret, og tok dermed sesongtotalen sin opp i 30 mål. Bedre avsluttere har vi til gode å se på dette nivået, men i går må vi også fremheve Skjævestad, som kom til et tosifret antall innlegg fra sin høyrekant, ofte fint frispilt på kanten av Maren Leirvåg Sunde, Katla Gardarsdottir, Økland eller Skaar. Frida Kvalheims dødballfot har også vært en konstant trussel i år. Lagets kaptein har i særklasse flest målgivende bidrag denne sesongen, og med gårsdagens bidrag er hun oppe i hele 12 målgivende totalt. Legg til Sandvikens solide forsvarsfirer, trygge sisteskanse Julianne Osa og talentfulle 02-spillere Una Sloan og Julia Stang, og vi ser helt klart konturen av et lag som kan gi Vestsiden-Askøy, vinner av den andre 2. divisjonsavdelingen i J17-klassen, kamp om 2. divisjonsmestertittelen 2. november på Ravnanger. Men aller først: Tertnes hjemme på Stemmemyren torsdag 26. oktober klokken 20:00. Da håper vi bydelens fotballconnoisseurer tar turen til Stemmen for å se propagandafotball av ypperste merke.

KAMPFAKTA:
Åsane 2 - Sandviken 1-10 (0-5) - Myrdal stadion, 19. oktober 2017 (20:00)
0-1 Tora Lotsberg (10.) (Karoline Skjævestad)
0-2 Sanne Skaar (25.) (Ida Marie Økland)
0-3 Tora Lotsberg (27.) (Maren Leirvåg Sunde)
0-4 Tora Lotsberg (30.)
0-5 Sanne Skaar (35.) (Frida Kvalheim)
0-6 Ida Marie Økland (50.)
0-7 Tora Lotsberg (60.) (Sanne Skaar)
0-8 Tora Lotsberg (65.) (Katla Gardarsdottir)
0-9 Maren Leirvåg Sunde (70.) (Frida Kvalheim)
0-10 Tora Lotsberg (75.) (Frida Kvalheim)
1-10 (80.)

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift